Icons of Whisky

Icons of Whisky

SCOTLAND 2016

Anul acesta a fost pentru industria de whisky un an efervescent cu multe etichete noi și nume noi pe piață.

Whisky Magazine acordă premiile Icons of Whisky Awards pentru companiile sau individualitățile ce se remarcă și fac industria de whisky atât de dinamică și de inovativă. Atât nominalizările cât și votarea se face online și cuprinde mai multe categorii din care unele sunt în premieră anul acesta cum ar fi: Travel Retailer, Craft Producer și Supermarket. Aceste noi categorii oferă oportunitatea mai multor sectoare ale industriei de a fi recompensate pentru contribuția lor.

Azi ne vom apleca asupra premiilor acordate industriei scoțiene de whisky.

Câștigătorii sunt următorii:

DISTILLER OF THE YEAR

Tomatin Distillery. Cu o tradiție din 1897 și cu o proporție de 80% din angajați locuind în casele distileriei, producția de whisky este clar un lucru extrem de important în zona Tomatin. Acest lucru s-a vazut în calitatea produselor și dezvoltarea brandului . Cu îmbutelieri sub etichetele Tomatin și Cu Bocan este prezentă pe 50 de piețe la export.

Au fost aproape de premiu: Bruichladdich Distillery și Glenmorangie Company.

Sponsorul acestui premiu a fost Glencairn Crystal.

BRAND INNOVATOR OF THE YEAR

Douglas Laing & Co. Specialistul în whisky și îmbuteliatorul independent Douglas Laing selectează și lansează unele din cele mai fine și rare whisky-uri din toate regiunile scoțiene de whisky.

Cu branduri inovative aduse la viată de etichete ușor de recunoscut și cu un design atrăgător Douglas Laing a câștigat categoria, bineînteles că a contat și calitatea ireprosabilă a distilatelor la un ABV crescut, fără colorare și filtrare la rece.

A fost aproape de premiu Benromach Distillery .

Sponsorul premiului a fost Multi Packing Solution.

VISITOR ATRACTION OF THE YEAR

Ardbeg Distillery. Există o singură modalitate de a ințelege adevăratul spirit al Ardbeg și anume de a vizita distileria. Acoperisurile stil pagodă, zidurile albe inscripționate Ardbeg și mirosul și sunetul marii din vecinătate definesc esența Islay.

Jackie Thomson și echipa ei te vor întâmpina cu caldură și te vor ghida cu plăcere orice tur vei alege. Veți savura împreună un dram sau mai multe urmate de o masă într-adevăr extraordinară la Old Kiln Cafe.

A fost aproape de titlu The Famouse Grouse Experience.

Sponsorul premiului a fost Christie’s.

CRAFT PRODUCER OF THE YEAR.

Ballindalloch Distillery. Premiul rasplateste distileria cea mai tradiționalistă, arhaică, manufacturieră sau cum vreți să-i ziceți, atât din punct de vedere al dotării, rețetelor cât și al producției sau al tehnologiei.

Ballindalloch este un castel în mijlocul regiunii cu același nume în inima Spey Valley și este leagănul familiei Macpherson-Grant din 1546.

A fost aproape de premiu Strathearn Distillery.

Sponsorul premiului a fost Wade.

distilerii_whisky

MASTER DISTILLER/MASTER BLENDER OF THE YEAR

Dr. Bill Lumsden– The Glenmorangie Company

Ca și șeful distilării și creator de whisky la The Glenmorangie Company, Bill acoperă operațiunile atât de la Glenmorangie cât și de la Ardbeg. Însărcinat cu crearea și promovarea noilor ediții cât și cu selectarea butoaielor pentru vitoarele capodopere, cu siguranță Bill merita acest neprețuit premiu, iar cei ce iubesc Glenmorangie si Ardbeg știu exact despre ce vorbesc aici.

Au fost aproape și James McTaggart-Arran Distillery și Alan Winchester-The Glenlivet.

Sponsorul premiului a fost Lain Burnett Chocolatier.

DISTILLERY MANAGER OF THE YEAR

Neil Cameron-Glenturret Distillery.

Cu o carieră de 3 decenii in industrie, Neil ocupă această funcție din 1997 la Glenturret. Cu adevărat pasionat de whisky este nu numai un bun manager dar și un bun profesor pentru toți cei ce vizitează casa whisky-ului Famous Grouse. Printre cei mai cunoscuți învățăcei fiind și Ducele și Ducesa de Cambridge.

A fost aproape de premiu Keith Cruickshank-Benromach Distillery.

Sponsor a fost Broxburn Properties.

WHISKY BRAND AMBASSADOR SCOTCH OF THE YEAR

Collin Dunn-Diageo plc.

Colin a început să lucreze pentru Suntory in 2001 ca Whisky Ambassador pentru Bowmore, Auchentoshan și Glen Garioch. Tot el este responsabil de introducerea pe piața din UK a Yamazaki și Hakushu. S-a mutat la Diageo in 2008 ca UK și Western Europe Ambassador.

Colin este deasemenea membru al The Keepers of the Quaich.

Au fost aproape de premiu Jan Beckers-Douglas Laing si Scott Adamson-Tomatin Distillery

Sponsorul a fost Procurus.

master-distiler

MULTIPLE OUTLET RETAILER OF THE YEAR

Cadenhead’s Whisky Shop.

Înființat în 1842 Cadenhead’s este cel mai vechi îmbuteliator independent scoțian.

Cu doua magazine, unul în Campbeltown celălalt în Edinburgh pe Royal Mile, este specializat pe whisky, gin și rom și deține o listă foarte bogată de whisky rar, multe dintre ele direct din butoi pe care le puteți testa înainte de cumparare (testat personal).

A fost aproape Luvians Botlle Shop.

Sponsorul a fost Loch Ness Water.

SINGLE OUTLET RETAILER OF THE YEAR

The Whisky Shop Dufftown.

Localizat in inima Speyside magazinul oferă o impresionantă colecție de 600 de etichete. Este un magazin independent aparținânad lui Mike Lord un mare îndrăgostit de whisky și atmosfera din jurul acestuia. Această mică echipă este gata să-ți extindă atât colecția cât și cunostiințele în domeniul whisky-ului.

A fost aproape Gordon & MacPhail.

ONLINE RETAILER OF THE YEAR

Royal Mile Whiskies-www.royalmilewhiskies.com

Orice ți-ai dori în materie de whisky sau cadouri legate de el, pe acest site vei găsi cu siguranță ceva potrivit. O gamă de whisky de pe orice continent al planetei cât și alte spirtoase de la A la Z sunt prezente aici. Platforma magazinului este comercială și educativă în aceeași măsură.

A fost aproape thegreenwellystop.co.uk.

TRAVEL RETAILER OF THE YEAR

World of whiskies-Edinburgh and Glasgow Airports

Primul magazin a fost deschis în 1992 și operează pe 7 aeroporturi din UK în prezent și deține 300 de etichete cu multe exclusivități Trave Retail. Personalul este un înalt calificat în știința whisky-ului.

A fost aproape de premiu The Fly Nip Shop ,Inverness Airport

SUPERMARKET OF THE YEAR

Tesco.

Normal ca Tesco este preferat pentru cele peste 60 de supermarketuri în Scoția și alte 30 magazine mai micute (gen Mega Image). Aici puteți găsi orice de la blenduri fine până la single malturi premiate, cu prețuri de la 10 la 70 lire sterline de pe toate latitudinile lumii.

Deține și un brand propriu Special Reserve Scotch Whisky.

A fost aproape Sainsbury’s.

Acestea au fost categoriile și premiile aferente pentru Scotia.

Vom vedea și premiile pentru restul lumii într-un articol viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *