Inovație cu iz de peated whisky în lumea trabucurilor

Inovație cu iz de peated whisky în lumea trabucurilor

Nonconformiștii producători de trabucuri de la Klin Groupe, care dețin brandul Secera și Ciocanul, plănuiesc să lanseze în Octombrie, ceea ce ei numesc, primul trabuc din lume “peat-fired”. Inspirată de aroma de turba a whisky-urilor scoțiene din Islands, compania Klin Groupe va manufactura acest trabuc, folosind in procesul de fire-curing turba importată din Scoția. Fire-curing-ul presupune suspendarea calupurilor de tutun în hambare, deasupra unor focuri de lemn pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 10 zile. Producătorii speră să obțină cu acest trabuc gustul inconfundabil de turbă, regăsit doar în single malt-urile scoțiene.

Țigara se va numi The Caleanoch 25 și va avea un wrapper Ecuadoran Connecticut , un binder Corojo din Republica Dominicană și un filler de asemenea din Republica Dominicană. Filler-ul va fi acela în care se va regăsi aroma peated, pentru ca tutunul de aici va fi cel supus procesului de fire-curing în care se va folosi turba importată din Scoția. Trabucul se numește Caleanoch 25 pentru că tutunul fire-cured va reprezenta 25 % din filler, restul fiind reprezentat de tutun tratat prin metoda tradițională de air-cured.

Eric Hanson, owner-ul brand-ului spune ca anul viitor va lansa si Caleanoch 50 si Caleanoch 75, care evident, vor avea în compoziția filler-ului tutun fire-cured în proporție de 50 și 75 de procente.

Prețul țigării va fi de 12,5 $ în SUA și trebuie să recunoaștem ca noi, cei din aripa peated a TheWhiskyClub, ne-am dori foarte mult să punem măna pe un astfel de stick.

Sursa: cigaraficionado.com

trabucuri peated

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *