Karuizawa 1960 – cel mai vechi whisky japonez

Karuizawa 1960 – cel mai vechi whisky japonez

Number One Drinks Co a lansat pe piață 41 de îmbutelieri de whisky single malt Karuizawa 1960 din butoiul #5627. Distilatul este considerat la ora actuală cel mai vechi și mai rar whisky japonez.
Învechit în butoaie de ex-sherry, single malt-ul japonez este îmbuteliat la 53.2% ABV. Sticla de Karuizawa 1960 este prezentată într-o cutie din lemn de stejar modelată după forma tradițională a cutiilor de puzzel japoneze. Cutiile construite manual în Marea Britanie au în componența lor și bucăți de lemn din butoiul în care a fost învechit whisky-ul japonez Karuizawa.
Eticheta whisky-ului este din hârtie produsă manual și scrisă de laureatul caligraf japonez Soji Noshimoto. De gâtul fiecărei îmbutelieri de single malt este adăugată o miniatură sculptată din lemn.
Karuizawa este cea mai mică distilerie din Japonia, fiind fondată în anul 1955 și având stocuri ce datează din 1960. Din anul 2006 Number One Drinks sunt cei care se ocupă de zestrea de single cask a distileriei care numără 364 de butoaie foarte vechi de whisky.
Karuizawa 1960 Cask #5627 are îmbutelieri disponibile în Europa prin intermediul celor de la The Whisky Exchange și La Maison du Whisky. Prețul recomandat pentru cel mai vechi whisky japonez este de 12.500£ pentru o îmbuteliere.

CELE MAI RARE WHISKY-URI
FOTO: howtospendit.ft.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *