MASTERCLASS BRUICHLADDICH BUCURESTI, APRILIE 2017

MASTERCLASS BRUICHLADDICH BUCURESTI, APRILIE 2017

Marți, 25 aprilie, am făcut o scurtă ‘vizită’ în Islay în compania brand ambassador-ului Bruichhladdich Joanne Brown, unde am fost întâmpinați cu o frumoasă gamă de distilate: Bruichladdich The Classic Laddie, un whisky produs din 100% orz local, nefenolic, surprinzător de floral, Port Charlotte Heavily Peated Whisky, care așa cum spune și numele este un whisky afumat cu 40 ppm fenoli, iar la final legendarul Octomore 07.1/208 PPM Scottish Barley care este un monstru fenolic îmbuteliat la 59,5 ABV și maturat timp de 5 ani în butoaie de stejar american.

Înainte de “fenolici”, am gustat și un gin artizanal super-premium, The Botanist, care este un distilat infuzat cu 22 de plante aromatice culese din insula Islay. La modul hipsteresc, cică plantele au fost selectate de botanisti experimentați și sunt culese cu mâna, sustenabil 🙂 (așa o fi).

Surpriza frumoasă, pe lângă etichetele a căror fani declarați suntem, Octomore si Port Charlote, a fost Joanne, o tipă extrem de plăcută si documentată, cu care în mod sigur ne-ar plăcea să ne mai întâlnim la o “băută”; de preferat cu Octomore :).

Mai jos câteva imagini de la eveniment: