Midleton a dezvăluit primul whiskey irlandez îmbătrânit în butoi nou de stejar

Midleton a dezvăluit primul whiskey irlandez îmbătrânit în butoi nou de stejar

Pernod Richard a lansat primul whiskey îmbătrânit în stejar irlandez nou, ca fiind parte din clasa de whiskey-uri Midleton Single Pot Still.

Midleton Dair Ghaelach este rezultatul a 6 ani de teste și analize pe care Midleton le-a făcut pentru a descoperi care este efectul stejarului irlandez asupra whiskey-ului. Acesta este o combinație de whiskey îmbatrânit între 15 și 22 de ani, care a fot inițial îmbătrânit în butoaie de bourbon ca mai apoi să fie amestecat și îmbătrânit în butoaie de stejar pentru încă un an.

Stejarul irlandez se pare că oferă o aromă de vanilie, caramel și ciocolată, ca rezultat al nivelului foarte înalt de vanilin și acid vanilic care se găsește în stejarul irlandez, în comparație cu cantitatea găsită în cel american sau cel spaniol.

Billy Leighton, cel care a făcut amestecul și Kevin O’Gorman, expert în maturare au ales cu atenție tipul de stejar din pădurile irlandeze.

Deși este primul whiskey de acest gen, Midleton Dair Ghaelach va fi urmat și de altele, mai ales dacă va avea succesul preconizat.

Îmbuteliat cu o tărie de 58.1%, acest whiskey va fi disponibil în Irlanda, Franța și Africa de Sud începând cu aprilie. Prețul pentru o sticlă va fi de aproximativ 250 de dolari.

B-nvnQjWwAARZnY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *