Nub 464 Cameroon torpedo recenzie

Nub 464 Cameroon torpedo recenzie

Nub este creația unui fost reprezentant de vânzări al Oliva Cigar, pe numele său Sam Leccia. Leccia a creeat linia Nub cu ajutorul foștilor săi angajatori, iar de atunci această linie și-a câștigat un loc de netăgăduit în Cigar shop-urile din întreaga Americă. Sam Leccia susține că prin Nub a creat trabucul care iși păstrează calitățile constante de la primul pâna la ultimul puf și înclin să-i dau dreptate. Linia Nub cuprinde Nub Conecticut, Nub Maduro, Nub Cameroon și Nub Habano.  Exemplarul acesta l-am cumpărat online de pe Cigarplace.biz cu un pret de 4.5 $, un preț mai mult decât rezonabil. Surpriza plăcuta a fost să găsesc linia Nub și în magazinul Lizar de la Dorobanți cu un pret de 27 ron ( 8 $), rezonabil dacă luăm în considerare taxele, accizele și TVA-ul. Am savurat acest “stick” într-o frumoasa zi de iulie pe marginea piscinei alături de singura bere pe care o agreez și anume Corona.
Aparență: Trabucul arată ciudat datorită lungimii de numai 4 inch și ring-ului imens de 64, ring mare chiar și pentru o lungime a trabucului de 6 sau 7.  Wrapper-ul este neted, cu nervuri nu foarte proeminente și fără defecte; aspect uleios, la palpare este ferm dar nu foarte bătut. Învelișul este evident tutun de Cameroon, binderul și fillerul fiind nicaraguane.
Aroma: înainte de aprindere gust de turbă și ceva iarbă. După aprindere aromă de pamânt, cedru și usoare note de piper. Un gust perfect balansat și surprinzător de moale, având în vedere lungimea.  Aroma se pastrează constantă până la final, în cazul meu am pufăit acest trabuc până nu am mai putut să-l țin între degete. Trebuie să spun că nu am mai întâlnit până acum un trabuc cu o aromă atât de constantă, de regulă în ultima treime aroma devine iute si declansează o salivație abundentă, lucru care nu s-a întâmplat la Nub Cameroon.
Tiraj si scrum: Tiraj perfect, scrum compact de până la 3 cm de culoare albă, ardere uniformă, nu a fost nevoie de reaprindere.
Concluzii si note: Un trabuc medium bodied, perfect balansat, durata de fumat aproximativ 50-60 minute cu toate că aș fi jurat că nu durează mai mult de 1/2 ora. Îl găsesc potrivit pentru pufăit în timpul zilei, alături de o băutură ușoară ca bere sau gin tonic și cu siguranță că va fi nelipsit din humidorul meu personal de acum incolo.
Nota Thewhiskyclub.ro 8,9 puncte din 10.

 

nub_cameroon1

nub_cameroon

nub_cameroon2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *