O soluție surprinzătoare pentru o viață mai lungă

O soluție surprinzătoare pentru o viață mai lungă

Surprinzătoarea soluție este consumul de alcool, pentru că așa cum a dovedit un studiu publicat în 2010, persoanele care consumă alcool cu moderație (moderație însemnand 1 până la 3 pahare pe zi) au sanșe mai mari să trăiască mai mult, decât cei care nu consumă alcool deloc.  Studiul nu este unul din acele “cercetatori din … au descoperit”, ci este chiar unul documentat pe parcursul a 20 de ani și care a urmărit evoluția a 1824 de persoane cu vârste cuprinse între 55 și 65 de ani. Studiul poate fi găsit aici.
Concluziile au fost fără echivoc și anume, persoanele abstinente au avut o rată a mortalității de 100% mai mare decât a consumatorilor moderați de alcool, iar cei care au consumat alcool excesiv, așa zișii “heavy drinkers”, au avut o incidență a mortalității cu 70% mai mare decât a moderaților.
Rezultatele acestui studiu ne bucură și corelate cu cealaltă cercetare,  nu ne fac decât să ne dorim să trecem de la “heavy drinkers” la “moderate ones” pentru a ne bucura de o viață mai lungă și plină de beneficii.

alcool vs sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *