Pietrele pentru whisky

Pietrele pentru whisky

Pietrele pentru whisky/whiskey sunt de fapt cuburi solide de steatită care îți pot răci băutura preferată fără a o dilua. Spre deosebire de tradiționala gheață, pietrele pentru whisky nu influențează nici mirosul și nici gustul distilatului. Ele au fost inventate tocmai pentru a răci băutura fără a-i schimba nici una din caracteristici. Pietrele pentru whisky păstrează chiar temperatura scăzută pentru mai mult timp decât gheața.
Tot ceea ce trebuie să faci după ce le-ai comandat on-line este să le pui la frigider pentru a se răci. Steatita este mai moale decât granitul așa că nu va zgâria paharul în care sunt puse. Invenția este americană, pietrele cu pricina fiind manufacturate prin șlefuire la o mica fabrică din Vermont și sunt mai mult o curiozitate decât folosite pe scară largă chiar dacă efectele lor par a fi chiar la înălțimea așteptărilor. Ele se pot achiziționa pentru doar 20$ și vin ambalate 9 bucăți. În mod cert transportul le va crește valoarea, dar dacă nu suportați ca apa din cuburi să vă dilueze băutura, atunci pietrele pentru whisky sunt o soluție indiferent de ce băutură aveți în pahar.

WHISKY STONES 2
FOTO: teroforma.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *