Recomandarea lui Mr. Malt Teeling whiskey

Recomandarea lui Mr. Malt Teeling whiskey

Teeling este o companie irlandeza de whiskey ce își propunere să revitalizeze spiritul irlandez pe piața de whiskey. Și pentru asta s-a hotărât să lanseze un whisky în șarje mici (small batch), mai atent produse și urmărite.
Teeling Small Batch este este un blend ce se laudă cu un procentaj mai ridicat de malt, nefiltrat la rece și cu o maturare în butoaie de rom pentru o mai bună finisare și un gust mai condimentat.
Distileria din Dublin este una din cele mai cunoscute și care a rezistat din cele 37 de distilerii ce au adus pe acele vremuri numele de capitala mondială a whiskyului pentru Dublin. În 1970 a curs ultima picatură de whisky până anul trecut când și-a deschis un visitor center.
Această etichetă este port drapelul distilerie și se laudă că ar fi cel mai interesant irish blend din cele ce există. Colecția mai cuprinde și un single grain, un single malt NAS, un single malt de 15 ani și unul de 21 ani.
La culoare este deschis ca de oțet. Corpolența este mică ca de blend.
La miros este înțepător-alcoolic și cu subtile note de vanilie și palide atingeri de rom.
Gustul este dulceag, ușor de butoi și înclinat spre rom.
Finishul este scurt și esențial amărui.
Este întradevăr un irish cu mai mult malt și cu note evidente de rom, ieșind ușor din gustul standard de irish triplu distilat și fresh. Dacă e un câștig sau împotrivă, hotărâți voi cu prima ocazie când îl întâlniți.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr.Malt!

recomandarea_mr_malt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *