The Spice King este alegerea celor de la Wemyss pentru ce ar trebui să simtă un consumator când caracteristica principală a dramului din pahar ar fi condimentul. De fapt este viziunea lui Charles MacLean despre ce amestec de malturi ar trebui să regăsim într-un malt definitoriu pentru Highland.
Singura informație despre proporțiile și single malt-urile ce ar fi în acest vatted este ca Talisker ar avea un procent mare, dar un Talisker de 12 ani.
Este un vatted premiat la categoria sa la mai toate concursurile, iar Wemyss este a treia “casa de malt” din Scoția după Whyte & Mackay și Douglas Laing după cum spun zvonurile.
La culoare este auriu mat cu o corpolență medie spre mare.
Mirosul este unul condimentat, de toffee, un pic piperat și parcă de aer sărat.
Gustul este total diferit, exact la ce m-am așteptat, este dulce și condimentat la început și se închide cu piperat-sărat și aspru sec.
Finishul este lung, permanent sărat, un pic piperat și o pală de fum.
Este un malt mai complex ca și The Hive, dar și mai bărbătesc și aspru.
Acest malt, ca și celelalte de la Wemyss, sunt o altă abordare a single maltului din perspectiva unor creatori de gusturi și o apropiere către whisky-urile de laborator, partea de creație a unui
blender.
Cu un preț de aproximativ 40 de lire sterline este fără discuție de neratat.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr. Malt!