Redbreast lansează primul whiskey all sherry

Redbreast lansează primul whiskey all sherry

Pernod Ricard a anunțat lansarea sticlei de Redbreast-Mano a Lamh, un whiskey cu alcoolemie de 46 %, primul whiskey de la Redbreast care este maturat în exclusivitate în butoaie de sherry.

Acest whiskey cu adevărat special este ultima lansare de la distileria Midleton, ca rezultat al cererii din ce în ce mai mare la nivel mondial pentru whiskey-uri irlandeze originale și noi.

Mano a Lamh, adică “mână în mână” în spaniolă și gaelic, reprezintă relația legată între distileria Midleton și colectivul de artizani din Spania, care au produs butoaie de sherry mai bine de 20 de ani.

Comandate special pentru distileria Midleton, butoaiele sunt realizate dintr-o specie de stejar din Galicia, din nord vestul Spaniei și îmbogățite estetic de una dintre cele mai prestigioase familii din acest business.

Butoaiele păstrează timp de doi ani vinul sherry, după care sunt livrate rapid către distileria Midleton unde sunt umplute cu cel mai nou whiskey de aici.

Billy Leighton, maestrul în amestecuri al distileriei Midleton, a precizat că această sticlă celebrează legătura și prietenia dintre reprezentanții distileriei cu artizanii din Spania care au realizat butoaiele. Practic, această legătură reprezintă adevărata semnătură a whiskey-ului irlandez Redbreast.  Acesta precizează că Redbreast Mano a Lamh este un whiskey care oferă o aromă puternică de fructe uscate și un miros distinctiv.

Limitat la doar 2000 de sticle, Redbreast Mano a Lamh costă aproximativ 65 de euro și este lansat exclusiv pentru membrii „ The Stillhouse”, un club destinat fanilor whiskey-ului irlandez Single Pot.

Introducing Redbreast Mano a Lámh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *