Regiuni reprezentative pentru trabucuri

Regiuni reprezentative pentru trabucuri

Tutunul pentru trabucuri premium este un tutun special care crește doar în anumite condiții de climat și sol. În teorie, trabucul se poate face din orice fel de tutun crescut în orice regiune, chiar și în România, doar că produsul final va fi unul de o calitate îndoielnică.
Regiunile propice pentru cultivarea tutunului pentru trabucuri sunt în general cele din America de Sud și Insulele Caraibe.

  1. Cuba.

Vuelta Abajo – cea mai bună zonă din lume pentru cultivarea tutunului. Reprezintă principala sursă de tutun pentru trabucurile cubaneze.
Semi Vuelta – Aici se obțin în special frunzele pentru invelișul trabucurilor.
Partido – zonă din care se obțin în special frunze pentru înveliș.
Pinar del Rio- în partea de vest a insulei, se obțin frunze atât pentru umplutură cât și pentru înveliș.
Vuelta Arriba –în partea de est a insulei, împărțită la randul ei in 2 zone Remedios si Oriente regiune în care se obțin frunze de calitate medie.

  1. Republica Dominicana

O țară cu tradiție în cultivarea tutunului pentru trabucuri, cele mai cunoscute regiuni fiind Yaque Valley și Cibao River valley. Republica Dominicana, datorită specificului climatic, cultivă în special frunze pentru umplutură și întăritură și mai puțin pentru inveliș. Acesta din urmă este de regulă importat din Honduras, Nicaragua si SUA.

  1. Mexic

Principala zonă este Valea San Andreas renumită pentru producerea Mexican Sumatra

  1. Honduras

Producător de tutun de bună calitate ca și cel cubanez. Acesta intră în compoziția trabucurilor full bodied.

  1. Nicaragua

Cu condiții climatice perfecte pentru cultivarea tutunului, Nicaragua a fost dată înapoi în această branșă doar de războaiele civile interminabile. Cea mai cunoscută regiune este Jalapa Valley și Island of Ometepe, o insulă unde crește un soi de tutun unic prin aroma dulce iute.
Evident, sunt și alte regiuni în America de Sud și chiar de Nord unde se cultivă tutun de trabuc, adică Brazilia, Mexic, SUA, etc.Caribbean_general_map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *