Suntory anunță majorări de prețuri începând cu aprilie 2015

Suntory anunță majorări de prețuri începând cu aprilie 2015

Recent, cei de la Suntory au confirmat zvonurile care circulau de ceva vreme în lumea băutorilor de whisky. Se pare că această companie va mări prețurile pentru șase dintre cele mai mari branduri pe care le comercializează. Acestea sunt Hibiki, Yamazaki, Hakushu, Bowmore, Auchentoshan și Laphroaig.

Creșterea va fi una destul de bruscă și neplăcută, în condițiile în care aceste șase branduri reprezintă 6% din totalul de vânzări pe care îl înregistrează Suntory. Din fericire, whisky-urile ieftine nu vor suferi nici o creștere de preț. Astfel, brandurile precum Torys sau Kakubin nu vor fi afectate.

Ultima creștere de preț pentru whisky-urile vândute de Suntory a avut loc în septembrie 2008 și a fost o creștere ceva mai puțin dramatică decât cea care se preconizează în aprilie. De atunci, prețurile pentru materiile prime au crescut cu până la 70%, conform celor de la Suntory, iar acest lucru face mărirea prețurilor să fie inevitabilă.

Care este procentul cu care vor crește prețurile?

În general, prețurile celor șase branduri de whisky vor crește cu până la 25%. Cele trei branduri de scotch din portofoliul companiei vor avea o creștere între 17 și 25%, creștere datorată inclusiv majorării prețurilor la nivel global.

Odată cu anunțurile în ceea ce privește majorarea de prețuri, Suntory a anunțat și o nouă gamă de produse ce va face parte din brandul Hibiki. Aceasta se va numi Japanese Harmony și va conține whisky de 43% A.B.V., disponibil începând cu martie 2015 în Japonia și ceva mai târziu și Europa și Statele Unite . Această nouă sticlă va costa în jur de 4000 de yeni japonezi, aproximativ 32 euro. Astfel, este destinată celor care nu sunt dispuși să plătească mai mult pentru whisky-urile care vor suferi creșterea de preț.

home_banner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *