Teeling Whiskey lansează unul dintre cele mai vechi single malt-uri irlandeze din lume

Teeling Whiskey lansează unul dintre cele mai vechi single malt-uri irlandeze din lume

Teeling Whiskey Company, principala companie independentă din Irlanda, a lansat două noi îmbutelieri din colecția sa Vintage Reserve: 26 YO Gold Reserve și 30 YO Platinum Reserve Irish Single Malt. Îmbutelierea 30 YO Platinum Reserve este considerată a fi cea mai veche îmbuteliere irlandeză, făcând ca aceasta să fie cel mai exclusivist whiskey irlandez din lume.
26 YO Gold Reserve este format din whiskey irlandez 26YO single malt dublu distilat din 1987 și maturat mai întâi în butoaie ex-bourbon, apoi în butoaie de vin alb de Burgundia pentru a oferi o experiență a gustului unică. Această îmbuteliere mică, limitată la doar 1000 de sticle, reprezintă primul whiskey irlandez ce își termină maturarea în butoaie de vin alb de Burgundia.
Îmbutelierea 30 YO Platinum Reserve a fost limitată la doar 250 de sticle. După ce a fost dublu distilat în 1983 și lasăt să se odihnească timp de peste 30 de ani într-un butoi de burbon acest whiskey ediţie limitată a fost selectat pentru calitățile sale distinctive gustative. Whiskey-ul a moștenit un uriaș caracter de-a lungul a 30 de ani, ducând la un miros complex floral, arome cu straturi adânci și un finnish lung, bogat și luxos.
Jack Teeling, fondator al Teeling Whiskey Company, a comentat: “Suntem extrem de mândri că suntem capabili să eliberăm o parte din cele mai vechi îmbutelieri de whiskey irlandez. Aceste oferte sunt esențiale pentru scopul nostru de a juca rolul principal în a aduce o voce independentă înapoi la categoria whiskey-ului irlandez și vor contribui la diversitate, prin introducerea de îmbutelieri interesante și unice. Cu 30 YO Platinum Reserve vom da oamenilor posibilitatea de a gusta și a colecta o parte din istoria whiskey-ului irlandez”.
26 YO Gold Reserve va costa aproximativ 475.00 € iar 30 YO Platinum Reserve va costa aproximativ 1,500.00 €. Produsele sunt inițial disponibile numai în Irlanda, în aeroportul din Dublin și Celtic Whiskey Store, apoi va fi lansat pentru piețele selecte internaționale și reţeaua de travel retail.

TWC-26-YO-Single-Malt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *