The Glenlivet 12 YO va fi înlocuit de un whisky fără vârsta declarată

The Glenlivet 12 YO va fi înlocuit de un whisky fără vârsta declarată

The Glenlivet, cel de-al doilea producător de single malt din lume și una din distileriile care exportă peste un milion de sticle anual, a dezvăluit că celebrul entry-level, The Glenlivet 12 YO va fi înlocuit de mai noul The Glenlivet Founders Reserve, un whisky fără vârsta declarată. Laurent Lacassagne, C.E.O al Chivas Brothers, a declarat că acesta va fi înlocuit doar în „piețele mature”, refuzând sa le indice, dar bănuim că este vorba  în principal de Marea Britanie și Germania.

Aceasta mișcare seamănă cu ceea ce a făcut deja Macallan, introducerea de whisky-uri fără vârsta declarată pe piața europeană, păstrându-le pe cele cu referința de vârsta pe piața americană, cea mai mare piață de whisky din lume.

The Glenlivet a recunoscut că stocurile resimt presiunea cererii, în special cele de whisky învechit, această măsura având rolul de a diminua aceasta presiune, de a reduce un deficit evident. Altfel spus, The Glenlivet își conservă stocurile de whisky învechit pentru a acoperi cererea tot mai mare a unei piețe aflată în expansiune, o piața americană a distilatelor unde se rulează anual aproximativ 70 miliarde de dolari.

Alan Winchester, master distiller al distileriei The Glenlivet, a ales pentru Founder’s Reserve să combine single malt maturat în diferite tipuri de butoaie de stejar, cu unul maturat în butoaie de stejar din Statele Unite, umplute pentru prima data cu whisky (first fill american casks). Aroma predominantă la miros este cea de citrice iar la gust ar trebui să descoperim portocale, pere si mere glazurate.

The Glenlivet Founder’s Reserve va fi îmbuteliat în sticle de 700 ml, cu un A.B.V. de 40%, prețul acestuia fiind de 30 de lire sterline.

fouders reserve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *