Uisge Source – apă pentru whisky-ul tău

Uisge Source – apă pentru whisky-ul tău

Cu toții știm că dacă adăugăm un strop de apă în whisky acesta își va deschide aromele. Cel mai bine ar fi să avem apă chiar de la sursa ce a fost folosită de către producător. Cum acest lucru nu este posibil decât dacă ești locuitor al Scoției, câțiva întreprinzători s-au gândit să dezvolte un business pornind de la această necesitate a pasionaților de whisky.
Compania se numește Uisge Source și îmbuteliază apă plată din diverse locuri din Scoția pentru a putea fi folosită exact pentru diluția whisky-ului. Folosirea unei ape cu proprietăți similare cu cea care a fost folosită la distilare nu va interfera cu adevăratul caracter al whisky-ului din pahar.
Astfel sub motto-ul ”The drop that makes the dram.” Cei de la Uisge Source îmbuteliază 3 tipuri de apă ce completează perfect caracterul whisky-urilor în funcție de regiune.
Uisge Source Ardilistry Spring Water este îmbuteliată din izvoare din Islay care au o aciditate naturală ridicată și care a fost filtrată în mod natural prin turbăriile locale. Este apa pe care o folosesc chiar distileriile din Islay aflate în proximitatea monumentului din secolul al VIII-lea Kildaton Cross.
Uisge Source St. Colman Well este apă îmbuteliată ce provine din regiunea Highlands, iar fântâna Sfântului Colman este izvorul din Ross-Shire de unde se aprovizionează numeroase distilerii. Apa este filtrată prin straturi de roci cu minerale așa că aceasta este o apă dură și bogată în minerale, perfectă pentru a fi folosită alături de whisky-urile din regiune.
Uisge Source Cairngorms Well este apa îmbuteliată din zona cea mai înaltă a regiunii Speyside. Este o apă fără duritate și cu un conținut redus de minerale, asemănătoare cu cea folosită de distileriile din zonă. Sunt peste 45 de feluri de malțuri în Speyside pentru care se poate folosi această apă îmbuteliată de Uisge Source.

OTXX5318

FOTO: uisgesource.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *