Un alt producător de whisky trimite distilate la maturat în spațiu

Un alt producător de whisky trimite distilate la maturat în spațiu

Pe 16 august 2015, gigantul japonez Beam Suntory, în asociere cu Japanese Aerospace Exploration Agency a lansat 6 mostre din whisky-urile lor premiate în spațiu, pentru maturare în condiții de gravitație zero pe stația spațială japoneză alintată „KIBO”.
Producătorul doreste să îmbunătățească tehnicile de maturare prin o ințelegere mai științifică a mecanismului din spatele procesului de învechire a distilatelor.
Whisky-ul japonez este cunoscut ca fiind mai puțin dur, mai subtil și mai echilibrat decât competitorii săi occidentali, asta făcându-l mult mai popular în rândul tinerilor sau consumatorilor mai puțin experimentați.
Expertii de la Suntory Institute of Life Sciences au și o ipoteză conform căreia complexul molecular alcătuit din apa, etanol și alte ingrediente din compoziția distilatelor capată un caracter mai „cizelat” în condiții de lipsă a gravitației.
Cele 6 mostre constând în single malt de 21 de ani și new make spirit vor fi supuse maturării timp de unu până la trei ani în imponderabilitate.
Un set identic va fi maturat în Japonia, apoi vor fi analizate împreună la Institute of Fluid Science la Universitatea Tohoku.
Probabil vor compara și cu datele celor de la Ardbeg care deja au analizat maturarea în spațiu, dar pe un whisky afumat.
Sursa whiskymag.com
beam suntory

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *