Whisky Fest 2016, primul festival dedicat whisky-ului din România

Whisky Fest 2016, primul festival dedicat whisky-ului din România

Primul festival dedicat whisky-ului din România organizat de The Whisky Club

Primul festival dedicat whisky-ului din România a avut loc anul acesta intre 10 și 12 noiembrie la Bucuresti, Sala de marmura din Casa Presei Libere.
Festivalul este un proiect mai vechi al nostru, The Whisky Club, proiect pe care l-am materializat anul acesta împreună cu partenerii noștrii de la Mixtopia si Live Pro
Cu toate că grosul consumului de whisky din România este reprezentat de blended whisky, ne-am bucurat sa adunăm la acest eveniment aproape 1200 de malt aficionado interesați să deguste cele aproximativ 130 de etichete reprezentate în festival, în marea lor majoritate single malt-uri. Astfel, vizitatorii au primit în prețul biletului de intrare un pahar de degustare Glencairn cu care ulterior au putut să deguste etichetele de care au fost interesați, la standurile expozanților.
De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să participe la masterclass-urile tinute de nume consacrate din industria whisky-ului și de asemenea să participe la lansările de etichete noi, așa cum s-a întâmplat în cazul Hudson Whiskey sau seriei experimentale de la Glenfiddich.
În cifre, Whisky Fest 2016, a însemnat un număr de 12 expozanți, 15 standuri, un magazin, aproximativ 1200 de vizitatori în cele trei zile, 8 masterclass-uri și mentoring-uri, 4 trupe de muzică și 130 de etichete de whisky. La realizarea evenimentului a participat o echipă de producție de 20 de persoane.
Evenimentul a avut parte de promovare în radio-uri de top naționale – Kiss FM, Magic FM, Rock FM, în online in peste 15 website-uri de știri, lifestyle sau evenimente.
Whisky Fest a fost reflectat de asemenea în programele televiziunilor si radiourilor naționale.
Le mulțumim cu această ocazie expozanților noștrii, Alexandrion Grup, BDG, Brown & Forman, De Silva Exclusiv, Grandis, Maxxium, Pernod Ricard și PPD.
Ne vedem în noiembrie 2017!